Opleiding

article photo

Investeren in een opleidingsdag betekent investeren in uw technische bekwaamheid en in de rendabiliteit van uw bedrijf 

Chaffoteaux staat voor een reeks producten en diensten die aan uw behoeften aangepast zijn. De opleidingen maken deel uit van de diensten die wij u aanbieden. Al vele jaren investeert Chaffoteaux in de technische en theoretische opleiding van haar installateurs. Dat haar installateurs geïnformeerd zijn over alle recente ontwikkelingen op de markt van haar ketels, wordt als een erezaak beschouwd. Wij hoeven u niet te vertellen dat een gedegen kennis van het product onontbeerlijk is om een kwaliteitsinstallatie in de dagelijkse praktijk te garanderen.
Dankzij haar nieuwe opleidingscentrum, is Chaffoteaux voortaan in staat om u state-of-the-art opleidingen aan te bieden.

 

Aangezien de theorie niet zonder praktijk kan, heeft Chaffoteaux een nieuw “praktijklabo” van meer dan 65 m² ingericht. Deze praktijkzaal is voorzien van alle toestellen in werkende toestand. Zo kan elke installateur vertrouwd raken met de productenreeks en de producten zelf manipuleren. Tijdens de praktijksessie kan de installateur de diverse fasen van de montage en regeling van onze ketels visualiseren en zo al hun mogelijkheden optimaal leren benutten.

De reeds bestaande theoriezaal kreeg een volledig nieuwe “look”, zodat u in alle comfort in een meer aangepaste sfeer kunt werken. De opleidingen van Chaffoteaux zijn in de eerste plaats gericht op de verwarmingsspecialisten, maar ze staan open voor elke professional die van ver of dichtbij betrokken is bij de wereld van de verwarming (groothandelaars, beleidsbepalers, studieburelen,…).

 

> Het programma van de dag is als volgt ingedeeld:


Het eerste deel van de dag wordt besteed aan het theoretisch gedeelte, dat de volgende punten behandelt:

 • het overzicht van de productenreeks;
 • de functies van de display;
 • het werkingsprincipe van de verwarmingscyclus en de sanitaire cyclus;
 • een gedetailleerd zicht op de componenten van de verwarmingsketel;
 • het regelen en instellen van de parameters van de ketels.

Na de middagpauze met buffet, wordt de installateur uitgenodigd in de praktijkzaal, waar hij de werkende apparaten kan ontdekken. De trainer, bijgestaan door een ervaren technicus, ontleedt de elementen van de ketel van A tot Z. Allebei passen ze zich aan uw vragen aan en geven u de precieze uitleg over het monteren, demonteren, het onderhoud en de herstelling van onze producten, inclusief apparaten van vorige generaties.
U hebt het al begrepen: een investering, maar wel een noodzaak voor uw beroepspraktijk die u kostbare tijd zal uitsparen tijdens het monteren en herstellen !

 

Onze waarden

 • article photo

  Ervaring en innovatie

  100 jaar ervaring
  200 patenten op het vlak van de huishoudelijke warmte

 • article photo

  Nabijheid

  Ons team staat u elke dag opnieuw bij met advies, oplossingen en opleidingen die u helpen in de behoeften van uw klanten te voorzien.

 • article photo

  Eenvoud

  Gezond verstand en eenvoud zijn de leidraad van onze ontwikkelingsactiviteiten en onze commerciële aanpak.

 • article photo

  Toegankelijkheid

  Wij hebben er altijd naar gestreefd u en uw klanten geavanceerde, toegankelijke en competitieve technologieën ter beschikking te stellen.

 • article photo

  Knowhow inzake multi-energiesystemen

  Onze knowhow inzake multi-energiesystemen voor verwarming en sanitair comfort resulteert in milieuvriendelijke oplossingen voor uw klanten